Rolgordijnen besparen energie in de winter

Houdt de warmte binnen met trendy rolgordijnen.

Het rolgordijn bestaat al heel erg lang. Sinds het uitgevonden is in het midden van de vorige eeuw is er product in de basis gelijk gebleven. Het rolt namelijk op en af. Omdat  het doek dicht is, hebben rolgordijnen een goede isolerende waarde.  In de winter houden ze de kou buiten en in de zomer houden ze de warmte tegen. Omdat het rolgordijn eenvoudig is opgebouwd, is het ook een voordelige raambekleding.

 Bron: Rolgordijn.com

Een serre die rondom ramen bevat kan in deze donkere dagen voor kerst veel koude uitstralen. Door de rolgordijnen naar beneden te doen haal je deze straling weg en is het knus en warm. Als je kiest voor verduisterende rolgordijnen dan heeft de rolgordijnstof aan de achterzijde een coating. Dit laagje geeft extra isolatie. Let echter wel op als je van plant bent een verduisterend rolgordijn aan de zonzijde te kiezen. Met name in de zomer mag het gordijn dan niet teveel warmte opnemen. Dit is het geval als de achterzijde donker van kleur is. Het gordijn werkt dan als verwarmingselement. Daarom zie je veel coatings die wit zijn. Wit neemt geen warmte op. Dat is een voordeel in de zomer en kan een nadeel zijn in de winter als je het gordijn als zonwering gebruikt. Dan levert het geen warmte op.

Stof vervangen van bestaande rolgordijnen

Als je al jaren blij bent met rolgordijnen en je wilt eigenlijk alleen maar de stof vervangen. Dan hebben we een tip voor je.  Hier kun je het rolgordijnstof op maat bestellen zonder systeem. Je bent dan voordelig uit en je huis ziet er weer voor jaren fris uit.

Goede rolgordijnen gaan jaren mee. De gemiddelde Nederlander of Vlaming vervangt om de 7 jaar.  Als je dan bekijkt wat rolgordijnen per jaar kosten, dan valt de prijs voor deze raamdecoratie erg mee en zijn er weinig zaken in huis die goedkoper zijn als ze vervangen moeten worden.