Vouwgordijnen op maat laten maken. Wat zijn mijn keuzes?

Een vouwgordijn op maat

Het maken van vouwgordijnen lijkt gemakkelijker dan het is.  Het is inderdaad een recht stuk doek waarin tunnels gestikt zijn en waaraan klittenband en ringetjes worden bevestigd.  De kunst van het op maat maken zit hem in het feit dat de maat moet kloppen en het vouwgordijn mooi strak hangt. Het stikken dient uiterst precies te gebeuren. Je kunt uiteraard ook een vouwgordijntje van de discounter kopen maar dan moet je zelf nog aan de slag om er iets leuks van te maken..

Welke soorten zijn er

De meest voorkomende vouwgordijnen zijn vouwgordijnen zoals hierboven op de foto. Er bestaan echter ook hele andere modellen.  Neem hiervoor eens een kijkje bij een specialist in raamdecoratie op maat: Raamdecoratieshop.nl.  Ik vond deze site hier Je vindt hier ook de zogenaamde Top Down vouwgordijnen.  Een top down vouwgordijn kan twee kanten op bewegen. De bovenzijde is verstelbaar, maar de onderzijde ook. Zo kun je boven en onder een opening creëren. Ook hebben zij vouw gordijnen met metalen overschuif baleinen om een moderne uitstraling te maken. Verder vindt je hier ook unieke dag en nacht series welke zowel een transparante stof als een gesloten stof hebben. Ze zeggen ook nog dat alle vouwgordijnen wasbaar zijn, en dat is wel erg praktisch.

Isolatie en vouwgordijnen

Wist je overigens dat vouwgordijnen ook een goede isolator zijn.  Je kan met gordijnen ook energie besparen.  Zo kost een vouwgordijn uiteindelijk in zijn totaliteit een stuk minder dan de aanschaf prijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.